Friday, April 02, 2010

Jennykurs & Gåsahoppet Dag 1

Förra helgen hade vi kurs för Jenny i Lund. kursen var kanon,vädret var blä, vi hann inte mer än komma ut på lördagfm innan det började hagla, regna och blåsa :0( Söndagen var bara kall & blåsig inget regn i alla fall.
Kursen kändes bra och vi fick bra tips, bl a för att Brownie ska springa på bättre i starterna! Jättebra och nyttigt kurs!

Idag har vi varit på Gåsahoppet, först ut var Blacky, satte henne och gick ut mellan hinder ett och två, när jag började springa hade inte Blacky tagit första hindret vilket jag inte såg, slarvigt! Kändes bra och gick kanon till halva banan då jag hörde att vi var diskade och började fundera hur vi kunde vara det och tappade fokus :0( Får väl ta med mig det som var bra. Nästa lopp var agilityloppet med Brownie, hon var såååå duktig! Nollade och kom åtta, och det var jättetajt från femte platsen och ned tror det skilde tretton hundradelar! I hoppklassen började Blacky med en halv tjuvstart men sedan kändes det riktigt bra tom slalom, kändes som det var rätt svårt dit men hon var duktig, efter slalom var det ett par svängar som inte blev bra. Efter det låg två långa tunnlar parallellt med ett hopphinder emellan som man kunde ta som ett staket, Blacky som inte brukar suga så bra på tunnlar drog till tunnel nummer två, sedan hoppade hon fram och tillbaka överallt kändes det som, när vi väl var på rätt håll igen, gjorde vi ett riktigt bra avslut i alla fall ;0)

Brownies hoppklass var inte samma som Blackys. Tredje hindret var en tunnel och det kändes som det tog en evighet innan hon kom ur den, men sedan satte hon fart! Hon gick kanon till jag slarvade på "ett hörn" precis innan slutet. Hon tog det från fel håll då jag (som vanligt) hade lite bråttom. Men såg klockan då vi gick i mål och vi hade klarat tiden trots evigheten i tunneln så hon sprang på bra resten. Det var hur kul som helst att köra med prinsessan idag!
I morgon är det dags för dag två på Gåsahoppet, får väl se om vi kan få till det lite bättre med Blacky då!

Glad Påsk!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home