Thursday, April 15, 2010

Jennyträning och träning i Oxie

I går var Susanne och jag uppe hos Jenny och tränade. Vi började med unghundarna, Susannes Simpley är en mycket speciell liten hund men när han fick springa var han riktigt duktig och hade ett kanondrag på hinder. BW var lite snusig men rätt duktig, men han blir trött väldigt fort. Jenny hjälpte oss med slalom med bågar och det gick jättebra. Har tränat ett bar gånger hemma idag och det funkar jättebra! Blacky & Brownie var duktiga det var jättefint väder så Brownie blev varm och trött fort. Slalom med Blacky funkade bättre, strulade bara någon gång. Jättenyttig träning!

I dag var vi och tränade i Oxie för första gången. Vi byggde hoppbanan från Vårgårda, vi var bara tre som tränade och vi var alla tre i Vårgårda och blev diskade på den banan, nu skulle vi ha revansch. Vi hade ganska stora problem att få till det alla tre så om det blev så mycket revansch vet jag inte. Blacky strulade jättemycket i slalom idag, skit också!! Fick till en av svårigheterna på banan rätt bra till slut. Tänker framför allt träna med Blacky i Oxie då det är mycket kaniner och nära till vägar och jag är lite tveksam på hur bra Brownie kan fokusera där, men hon får väl prova någon gång.
Gick en promenad efter träningen och då hände det som händer i mina mardrömmar, men det var inte mina hundar som var inblandade som tur var. En av hundarna som gick någon nybörjaragility sprang bort till staketet och var helt såld på kaninerna. Helt plötsligt hoppar den över staketet och börjar jaga kaniner, rakt över vägen, den sprang fram och tillbaka över och längs vägen flera gånger och sedan drog den mot ett buskage bredvid motorvägen. Usch vilken mardröm det var innan hundens matte fick tag på den. Som tur var gick det bra men den kunde lika gärna blivit överkörd.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home